Open uitnodiging om voorstellen in te dienen voor Gerichte Analyses – 4e indieningsdatum

We zijn verheugd de vierde datum voor de indiening van voorstellen voor Gerichte Analyses voor het ESPON Programma 2030 aan te kondigen: 10 januari 2025.


Beleidsmakers denken soms dat hun territoriale bijzonderheden hen beletten te profiteren van de ervaringen van anderen die voor soortgelijke uitdagingen staan in verschillende landen of in verschillende territoriale en politieke contexten. Vergelijkende studies om op bewijs gebaseerde beleidsaanbevelingen te ontwikkelen, zijn misschien niet hun eerste prioriteit en het proces kan te ingewikkeld lijken.


De Gerichte Analyses van ESPON hebben dit veranderd!

Sinds 2007 ondersteunen de Gerichte Analyses van ESPON de territoriale ontwikkelingsprocessen op lokaal, regionaal en nationaal niveau in Europa door beleidsmakers samen te brengen die met dezelfde soorten uitdagingen worden geconfronteerd en die op zoek zijn naar nieuwe territoriale gegevens en een Europees perspectief. Door gebruik te maken van degelijke methoden en wetenschappelijke expertise, leveren de Gerichte Analyses van ESPON vraaggestuurde en op maat gemaakte analytische studies ter ondersteuning van territoriale besluitvorming. Of u nu een nationale, regionale of lokale autoriteit bent, een grote stad of een lokale plattelandsgemeente vertegenwoordigt, een beheersautoriteit of een orgaan voor territoriale samenwerking bent, ESPON kan experts selecteren en volledig financieren om het analytische werk uit te voeren en territoriale gegevens te leveren die op uw behoeften zijn afgestemd. U kunt op onze website de projecten bekijken die zijn goedgekeurd bij eerdere indieningsdata en enkele voorbeelden uit het ESPON 2020 Programma.

De volgende uiterste datum voor het indienen van voorstellen van belanghebbenden is 10 januari 2025.

Op zoek naar partners?

U kunt ideeën voor ESPON Gerichte Analyses delen in de speciale LinkedIn-groep “ESPON stakeholders”. Deze groep is bedoeld om de uitwisseling tussen beleidsmakers te vergemakkelijken over hun behoeften aan territoriale gegevens die meerdere beleidsprocessen kunnen stroomlijnen in een gezamenlijke inspanning. Of doorzoek ons ESPON-directory en neem direct contact op met potentiële partners die voldoen aan de profielen waarnaar u op zoek bent. U kunt ook contact opnemen met uw Nationale ESPON Contactpunt (ECP) voor ondersteuning.