RE-INDUSTRY – Capaciteitsopbouw voor de herindustrialisering van regio’s in een wereldwijd decarboniserende economie

Het ESPON EGTC lanceert een openbare aanbesteding om het onderzoeksbestand van ESPON verder uit te breiden en de productie van Europees territoriaal bewijsmateriaal te verbeteren in het kader van het ESPON 2030 Programma. Deze aanbesteding zal resulteren in de uitvoering van een gerichte analyse binnen het kader van het Thematisch Actieplan Europese territoria in mondiale interacties”.

De geografische focus van deze gerichte analyse ligt op drie landelijke en geïndustrialiseerde regio’s, namelijk Västernorrland en Västerbotten in Zweden en Österbotten in Finland. De regio’s bevinden zich in het gebied van de Kvarkenregio. De beschikbaarheid van groene energie in deze regio maakt een proces van herindustrialisatie mogelijk, wat nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor deze gebieden die tekenen vertonen van het risico verstrikt te raken in ontwikkelingsvallen.

Het project is bedoeld om een nieuwe benadering van industrieel beleid voor te stellen, specifiek afgestemd op herindustrialiserende regio’s, gebaseerd op een innovatieve en proactieve benadering van internationale connectiviteit en buitenlandse directe investeringen (FDI’s).